Autolift zonder bestuurder

Een autolift zonder bestuurder of onbemande autolift is niet gecertificeerd om tijdens het dalen en het heffen een inzittende te hebben. De bestuurder of inzittende mag onder geen enkele voorwaarde in de auto blijven zitten. Er zijn drie verschillende onbemande autoliften. De belangrijkste afweging bij het kiezen van een onbemande autolift, is de keuze tussen een elektrische of een hydraulische autolift.

Hydraulische of elektrische onbemande autolift?

Bij de onbemande autoliften bestaan er twee verschillende soorten systemen, hydraulisch & elektrisch. De elektrische autolift maakt geen gebruik van hydraulische componenten. Tijdens het dalen van het systeem wordt tot 40% van de gebruikte energie opgeslagen en vervolgens hergebruikt. Wanneer dezelfde kracht wordt gebruikt voor een elektrische autolift en een hydraulische autolift is, zijn elektrische autoliften over het algemeen een stuk sneller. Door de elektrische werking van een elektrische autolift is het energiebesparend en daardoor milieuvriendelijk.

Waar de elektrische autoliften energiebesparend zijn, zijn de hydraulische autoliften nagenoeg geruisloos. Door de hydraulische aandrijving versnelt en stopt de autolift gelijkmatig.

De IP1-CM FB42 en de IP1-CM FF42 zijn hydraulische autoliften. De IP1-HMR V12 is een elektrische autolift.

 

Bekijk Hydraulische Autolift Bekijk Elektrische Autolift

Verschillende projecten onbemande autoliften