Bemande Autolift voor Particuliere Villa in Italië

Jaar
2019

Locatie
Italië

Toepassing
Particuliere Villa

The immersive CarLift

De autolift, die de auto met inzittenden van het straatniveau naar de ondergrondse garage brengt, transformeert een dagelijkse routine in een show van buitengewone technologie!

Dit ongekende project voor een autolift in een Immersive Room is ontstaan uit de samenwerking tussen twee Italiaanse bedrijven: de autoliftenfabrikant IdealPark en de specialist in geavanceerde domotica en gebouwautomatisering Dimora Home Automation.

Omdat de hoogte tussen straatniveau en de garage van dit huis negen meter is werd er een autolift gebouwd om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden.

Het Dimora’s bewakingssysteem detecteert de auto die nadert en stuurt het platform automatisch naar het straatniveau.

De lift kan ook worden opgeroepen vanaf een bedieningspaneel met een vingerafdrukscanner, door een automatische aflezing van de kentekenplaat van de auto of door de speciale App.

De App wordt ook gebruikt om apparaten in het huis te bedienen; van het audiovisuele entertainmentsysteem tot aan de beveiligingssystemen.

Digitale animaties en 360 °video’s sturen de kijker op een onverwachte reis: oceaanvloeren, adembenemende uitzichten of luchtopnames gefilmd met drones.

De Immersive Room van de autolift is één van de details van de slimme woning, waarbij technologie er onzichtbaar op gericht is om de kwaliteit van het leven, het comfort en de veiligheid van de gebruikers te vereenvoudigen en te verbeteren!

Onzichtbaar, net als de autolift zelf, want wanneer het deksel naar beneden wordt gebracht, past het naadloos in de tuin en verbergt deze niet alleen de garage, maar ook een uniek decor.

Bekijk autolift IP1-CM MOB

Bekijk de projectvideo