Bemande Autolift voor Lamborghini Fabriek in Italië

In 2013 zijn de gebouwen van Lamborghini (museum & fabriek) in Italië omgebouwd naar een nieuw design. Twee autoliften worden gebruikt om het productieproces van Lamborghini’s over verschillende verdiepingen te kunnen verdelen.

Jaar
2013

Locatie
Sant'agata Bolognese – Italië

Toepassing
Lamborghini Fabriek

Vernieuwe fabriek van Lamborghini

In 2013 zijn de fabriek en het museum van Lamborgini opnieuw ontworpen. Wat eerst een duidelijk te herkennen was als een fabriek is nu opnieuw gedesigned. Design, veiligheid en duurzaamheid zijn de drie kernwoorden van dit project. De vernieuwde architectuur en engineering ademen het uitgesproken Lamborghini dna.

Autoliften voor Lamborghini’s

Het productieproces van Lamborghini is verspreid over verschillende verdiepingen van het gebouw. Door middel van twee IP1-HMT V07 autoliften worden de auto’s nu gebracht naar de verschillende niveaus. Met een breedte van 2,7 meter, een lengte van 5,37 meter en een laadcapaciteit van 2.700kg maakt het mogelijk om alle soorten auto’s die door Lamborghini geproduceerd worden te kunnen verplaatsen. Werknemers van het bedrijf kunnen hun eigen badges gebruiken om de autohefunit te kunnen bedien. Om het gebruikersgemak te verhogen is het mogelijk om het bedieningspaneel van de muur te halen doordat het vastzit aan een kabel. De brand- en hittesensoren die zijn aangebracht in het systeem kunnen in geval van nood de sprinklerinstallatie in werking zetten, om zo ook de brandveiligheid goed in de gaten te houden.

Bekijk autolift IP1-HMT V07